E PARA DHE FEMËR

  • May 18, 2017 08:00pm - 10:00pm
  • Youth Cultural Center

Nga 18 deri 21 maj 2017, nëQKM (MKC), TiiiiT!Ink. do ta organizojë festivalin e pestë jubilar „E para dhe femër“. Festivali është njëri ndër aktivitetet në projektin „E para dhe femër – festival për kulturë dhe aksion feministik“ i cili është ri-grantuar nga projekti „Pjesëmarrja civile për demokraci lokale“
PROGRAMI
Engish below
—————–
18.05. (e enjte)
20.00 kinemaja Frosina | Hapja + Filma të shkurtër + diskutim|
„Elena” (2016, 15’) Dina Duma
„Dollores“ (2017, 14’) premierë–Radovan Petroviq
„Vllakna“ (2013, 25’) –Eleonora Veninova
„Do të vijnë fëmijët “ (Qe dojdat decata)(2017, 19’) –Ana Jakimska
Pas projeksionit vijon biseda me autorët, moderuar nga Rumena Buzharovska.

22.00 plato | DiXhejset Zonjat zgjedhin | Ilina Angel

——————————————————————————————

19.05. (e premte)
19.00 foaje e kinemasë Frosina në kat | Ligjërata |
Sandra Dalen (Suedi) –Seksi vagjinal

21.00 Salla e kërcimit | Performans + diskutim |
Dragana Stojçevska Gunin: Ku shkojnë shfaqet që nuk ndodhin?

22.00 plato | DiXhejset Zonjat zgjedhin |
Sonja Ismail dhe Ana Malo

——————————————————————————————

20.05. (e shtunë)
18.00 foaje e kinemasë Frosina në kat | Panel diskutim | (jo)barazia gjinore dhe seksuale në Jugosllavi: ndërmjet utopisë revolucionare dhe vazhdimësisë historike të patriarkatit
Pjesëmarrës: Franko Dota, Ivana Panteliqdhe Tijana Okiq
moderator: Sllavço Dimitrov

20.00 kinemaja Frosina | Shfaqe | Dashuria e kuqe–Teatri BITEF (Sërbi)
Regjia dhe dramatizimi: Ollga Dimitrijeviq
Luajnë: Vlladimir Aleksiq, Jelena Iliq, Milica Stefanoviqdhe Ana Qurçin
Muzika: Ana Qurçin

21.30 plato | Koncert | King’s Peach, Contact 59, SEINE, Kukla, Bitipatibi

——————————————————————————————

21.05. (e diell) plato

13.00 | Bazar | MightyJewelry, Gligor Kuzmanovski, CRUSH, Em Ellephantski, Gjorgje Jovanoviq, ATAMI, BullBerry, ПлетЕлица, MaiCraft’s, LUDUS, WizArt, Pocket Gallery, Mei Ro, M’Crafts, Farina’s handmade, Okokori, Nikulec pop-up store, Seed of Life dheVasko (DKC)

13.00 | Punëtori për baballarë dhe bija | Dorotej Neshovski

14.00 | Punëtori për rregullimin e biçikletave për femra | Bikestop

14.00 – 22.00 | DiXhejset | Zonjat zgjedhin
Majda dhe Vesna; Marigo Antov; Violeta Kaçakova; Diskordia Disident Set

16.00 | Ushqim | HNU

19.00 | LezFemSlem | Femrat, atë e bëjnë zëshëm!

——————————————————————————————

PROGRAM PARALEL

~byfe e kinemasë Frosina | Ekspozitë e posterave të konkursit |

~foaje e kinemasë Frosina në kat | Ekspozita |
Hristina Ivanoska, Pasanikja e vogël e mjerë (e kaluar e fshirë), 2014-2015
HAVEIT (Kosovë), Pilule du Lendemain, 2017

~plato | DiXhej set | Zonjat zgjedhin
18.05 | 22.00 | Ilina Angel
19.05 | 22.00 | Sonja Ismail dhe Ana Malo
21.05 | Majda dhe Vesna; Marigo Antov; Violeta Kaçakova; Diskordia Disident Set

User Login