Oдржани обуки „Агенда за култура 2020, националниот контекст и законодавството vis-a-vis ЕУ културната политика“и „Финансиски менаџмент, подигање фондови и ЕУ институции и фондови за култура“ за граѓански организации во Oпштина Струга

  • December 19, 2016 09:00am - 04:00pm
  • Hotel Drim

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија, на 19 и 20 декември 2016 година во хотелот Дрим, се одржаа две еднодневни обуки на тема „Агенда за култура 2020, националниот контекст и законодавството vis-a-vis  ЕУ културната политика“ и „Финансиски менаџмент, подигање фондови и ЕУ институции и фондови за култура“. Обуките беа наменети за граѓанските организации од областа на културата од Општина Струга.

Целта на обуките беше јакнење на институционалниот и организацискиот капацитет и одржливост на граѓанските организации

User Login