Работилница: „Развој на акционен план“ за претставници на граѓанските организации, институциите од областа на културата, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар

  • September 28, 2016 02:00pm - 03:00pm
  • Hotel Belvedere Ohrid

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија од 28 до 30 септември 2016 година (среда – петок), во хотелот Белведере во Охрид, ќе се одржи работилница на тема „Развој на акционен план“.
На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, институциите од областа на културата, општинската администрација и Советот на општините: Струмица, Струга и Центар.

Претходно, во рамките на проектот беа реализирани две заеднички работилници: „Ситуациски анализи и визионирање“ и  „Развој на стратешка рамка“.

Основната цел на заедничките работилници е развивање на Стратегија за култура проследена со акциски план за секоја од трите општини.

User Login