Работилница: „Развој на стратешка рамка“ за претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар

  • August 30, 2016 02:00pm - 03:00pm
  • Hotel Montana Palace

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија од 30 август до 1 септември 2016 година (вторник – четврток), во хотелот Монтана во Крушево, ќе се одржи работилница на тема „Развој на стратешка рамка”.
На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините: Струмица, Струга и Центар.

Претходно, во рамките на проектот беше реализирана првата заедничка дводневна работилница: Ситуациски анализи и визионирање.

Основната цел на заедничките работилници е развивање на Стратегија за култура проследена со акциски план за секоја од трите општини.

Во понатамошниот период ќе следи уште една работилница.

User Login